Når vi tenker på utstyr vi vil ha på bilen vi skal kjøpe oss i framtiden, tenker mange på oppdaterte infotainment-systemer, adaptiv cruisekontroll, og innholdsrik programvare.

Likevel virker det ikke som om det er det folk ønsker seg aller mest, ifølge AutoPacifics nyeste undersøkelse av hva folk ser på når de vurderer å kjøpe seg bil. Det viser seg at det flest kjøpere er på utkikk etter er et dashbordkamera. Per i dag er dette kun standardutstyr på noen få, dyre bilmodeller som de færreste har råd til. Du må nesten vinne stort på casino på nett for å ha råd til en av disse.

AutoPacific, som driver med markedsundersøkelser og produktkonsultasjon for bilmarkedet, gjennomførte nylig en undersøkelse blant 1 000 bileiere som tok for seg 16 forskjellige produkter for å finne ut hvilke som var mest ettertraktet. Produktkategoriene inkluderte både sikkerhet, selvkjørende biler, komfort og praktiske egenskaper, samt internett. Interessant nok dreide de fem mest ettertraktede egenskapene seg alle om sikkerhet og trygghet.

«Egenskaper som fremmer trygghet, uansett om det er forbedret oversikt over veien for sjåføren, eller anti-kollisjonssystemer, har blitt mer populære i undersøkelsene våre de siste par årene. Sikkerhetsfokuserte egenskaper, som et dashbordkamera, har ikke historisk sett hatt like stor etterspørsel «, uttalte researchanalytiker Deborah Grieb hos AutoPacific.

Det har i alle fall endret seg nå, det er klart og tydelig. Hele 70 % av respondentene i undersøkelsen hadde et innebygd dashbordkamera på toppen av listen sin. Dette tallet gjelder heller ikke for en bestemt aldersgruppe eller demografisk gruppe, men alle respondentene. De fem mest ettertraktede egenskapene var som følger:

  • 70 % ønsket seg et dashbordkamera
  • 66 % ønsket seg airbager i bilen
  • 65 % ønsket seg en head-up-skjerm
  • 64 % ønsket seg oppdateringer av bilens programvare via nettet
  • 64 % ønsket seg et 360-graders kamera som filmet bilen og eventuelt lasteplan

«Forbrukerne har opplevd en stor økning i personlige videoer både i sosiale medier og i nyheter de siste årene, og er svært klare over de potensielle sikkerhetsfordelene ved kamerabilder, både fra dashbordkamera, kroppskamera, mobiltelefoner og dørkamera. Det er ikke overraskende å se stor interesse for en opptaksenhet i bilen», uttalte Grieb.

Som nevnt innledningsvis er dashbordkamera standardutstyr på bare noen få, dyre bilmodeller. Ford tilbyr imidlertid dette som ekstrautstyr på bilene sine. Med tanke på resultatene fra denne undersøkelsen, burde nok flere bilselskaper vurdere å tilby dashbordkamera. I en verden full av kameraer over alt, er det tydelig at minst en del av livet vårt mangler litt på det området.

Skriv et svar