Bilkjøpere er villige å betale mange tusenlapper ekstra for avanserte sikkerhetssystemer, men det er ikke alle som er klare over at de små detaljene som vindusviskere også kan være helt kritiske for en trygg og sikker reise.

Frontruten sjekkes for steinsprut og andre defekter i forbindelse med periodisk kjøretøykontroll, også kjent som EU-kontroll, men det kan skje mye med både frontruten og ikke minst vindusviskerne imellom kontrollene.

Skift vindusviskere hvert år

Det finnes mange forskjellige produsenter av bildeler, og en vindusvisker koster ikke en formue. Derfor er det også anbefalt å skifte vindusviskere årlig eller oftere. Det er mulig å forlenge levetiden noe ved å rengjøre vindusvaskerne, og det finnes dessuten også verktøy som lover å kunne kutte vindusvaskerne slik at de fungerer en stund til. Samtidig vil den myke gummien i vindusvaskerne bli hardere over tid, og miste en god del av funksjonen sin.

Det er spesielt vintervær med lave temperaturer og tørr luft som virkelig kan ta knekken på vindusviskerne.

Derfor er god sikt så viktig

Striper på frontruten er et tydelig tegn på at vindusviskerne begynner å bli slitt, og kommer av at gummien blir hardere og ikke klarer å fjerne regnet fra glassoverflaten på en jevn måte.

Det er mange faktorer som kan påvirke sikten gjennom frontruten, dårlige vindusviskere er en utfordring sammen med for eksempel steinsprut, snø eller riper og slitasje som kan skape store problemer ved motlys og lav sol.

Selv om sikten rett fremover er akseptabel, så er godt utsyn i alle vinkler viktig. Det menneskelige synet er ikke perfekt, og for eksempel vil den blinde flekken der synsnervene samles være et kritisk punkt. Hjernen setter sammen et komplett bilde, men slike små svakheter gjør det ekstra viktig at øynene får så mye informasjon som mulig. Så skift vindusviskere i dag, det er en enkel og rimelig investering i sikkerhet.

https://www.youtube.com/watch?v=eStR23t10Yc

Skriv et svar