De siste årene så har det vært en enorm utvikling kamerateknologien og ikke minst i solcelle-teknologien. Kostnadene for å produsere solcellepanel har gått ned opptil 90 % og samtidig så har etterspørselen blitt stor på flere felter. Kameraene blir mindre, men samtidig fylt opp med ny teknologi og nye funksjoner. En ting som ikke har forandret seg er at kameraene bruker fortsatt strøm og den får man ut av veggen. Det har betydd at man har vært nødt til å ha med seg ekstra batterier når man er på steder hvor man ikke får strøm. Nå kan det være at solcelle-teknologi kan endre nettopp dette, det foregår nemlig en intens utviklingen kameraer som bruker energi fra solen. 

Som vanlig så er det ikke i forbruker-teknologien at den intense utviklingen foregår. Det er nemlig innenfor privat sikkerhet at de utvikler overvvåkningskameraer som er drevet av solcellepanel. Dette er alt i fra store systemer som står på gridder til små kameraer som kun skal dekke et lite område. Solcellepanel kan være løsning som sikkerhetsbransjen som selge utstyr ofte møter på, folk syntes det er for kostbart å koble opp kameraer til strømnettet. Hvis man kan kombinere solcellepanel med overvåkningskameraer så kan man spare kostnader og selge flere enheter. 

Vi spurte nettsiden Solcellepaneler.com om de hadde fått noen henvendelser fra folk som ønsker å koble kameraer til solcellepanel. De hadde fått noen henvendelser fra folk med hytter uten strøm som ønsket en mulighet til å overvåke hytten når de ikke var der. I tillegg så var det noen av de som allerede leide eller eide næringsbygg med solcellepanel som ønsket å få overvåkningssystemet på solcellepanel. For disse så har det vært svært få eller ingen produkter tilgjengelig svarer de videre. 

 

Det virker som om det er en sunn skepsis til overvåkningskamera med solcellepanel. Hva gjør man den dagen de går tom for strøm? Man kan ha relativt store batteripakker som sammen med produksjonen kan gjøre at et kamera kan ha stor kapasitet på strømreserver selv hvis det er dårlig med lys. Vi skal dog være enige i at det er litt spesielt at man begynner med solcelle-drevne overvåkningskameraer, det er mulig at det hadde fungert for helt andre typer kameraer. Det er nemlig helt essensielt at overvåkningskameraer faktisk fanger opp video. Det vil f.eks være helt krise om et kamera slutter å fungere under et innbrudd fordi det ikke har strøm. Dersom man skal beskytte store verdier så vil det derfor være veldig naturlig å la kameraer gå på strøm produsert av solcellepanel, men kanskje med en form for backup. 

Ut fra våre undersøkelser så virker det som om det er stund til at man kan få håndholdte kameraer som lades fra himmelen. Likevel så er det nok bare et spørsmål om tid før det kommer løsninger hvor man kan lade batterier i solen eller kanskje et kamera som hele tiden lader i lys. Utviklingen går veldig raskt og man har nå svært effektive solcellepanel. I et miljøperspektiv så kan det nok være bedre om alle har de samme typene kameraer som de har i dag og at man heller lager større solcelleparker som kan levere strøm igjennom strømnettet til oss. 

 

Skriv et svar