Hver eneste dag skjer det flere bilulykker. Uansett hvor godt man liker å kjøre bil kan man ikke nekte for at man iblant kan havne i farlige situasjoner, og at ulykker kan skje. I de aller fleste ulykker går det heldigvis bra, men dessverre dør det altfor mange mennesker i trafikken hvert år. 

Det er derfor bokstavelig talt livsviktig å kjøre trygt i trafikken. Trygg bilkjøring kan redde ditt eget og mange andres liv. Det er nemlig sånn at det ikke kun er deg selv det går utover dersom ulykken er ute. Det kan berøre livet til veldig mange andre. 

I denne artikkelen gir vi deg noen gode tips som du kan ha i bakhodet, sånn at du kjører trygt hver gang du er ute i bilen. 

Husk å ta pauser

Det kan være ensformig å kjøre langt. Man kan så fort bli trøtt, noe som kan gjøre at fokuset blir borte og det kan gjøre at tankene begynner å vandre vekk fra bilkjøringen. Når dette skjer, er det viktig å ta en pause. Enten det er fordi du har behov for å sove litt, spise litt eller bare koble av. Gjør noe helt annet i noen minutter. Visste du for eksempel at det finnes mange casinoer på nett som du kan spille på med telefonen? Ved å koble av i noen minutter, og dermed la hjernen fokusere på noe annet, blir det lettere å fokusere på kjøringen igjen etter pausen. 

Husk de grunnleggende sikkerhetsreglene

Det er noen ting man bare får inn med teskje, også lenge før man selv begynner å kjøre. Det er de helt grunnleggende sikkerhetsreglene som redder liv hver eneste dag. Husk derfor alltid på å gjøre disse tingene, som for eksempel å bruke sikkerhetsbelte, sitte ordentlig i bilen, være oppmerksom, ikke drive med andre ting og at du kjører etter fartsreglene. 

Dette er ting som er like viktig hver eneste gang man setter seg inn i bilen. Når man kjører langt kan det være fristende å sjekke telefonen, spise litt mens man spiser, ringe til en venn for å slå av en prat – hvis du får behov for dette så ta deg heller en pause. 

Kjører du langt er det også en sannsynlighet for at du har pakket med deg bagasje, mat og drikke eller andre ting som fyller bilen. Like viktig som at du sørger for å følge sikkerhetsreglene er det også at du laster bilen din ordentlig. Pass på vekten, og ta også hensyn til vektendringen når du kjører. Det er særdeles viktig å passe på at man ikke har løse gjenstander som kan fly rundt i bilen ved oppbremsing. 

Installer bilkamera

Bilkamera har blitt en populær ting på markedet i dag. Du kan derfor enkelt kjøpe og installere et bilkamera i bilen din. Det er ikke sånn at kameraet hjelper deg med å unngå ulykker der og da, men et bilkamera kan hjelpe deg med å se på farlige situasjoner og lære av det. Finn forbedringsområder og noen ganger kan det også være smart å kunne se hva som har skjedd i etterkant. 

I tillegg er det mange uenigheter, krangler og diskusjoner som kunne vært unngått hvis man bare hadde et kamera som filmet situasjonen og kunne vise hva som faktisk skjedde. Det kan bidra til å vise ansvar, lære og vite hvordan man skal kunne håndtere eventuelle senere situasjoner. 

Med disse tipsene håper vi at du kan føle deg litt tryggere i trafikken – pass på og kjør forsiktig. 

Skriv et svar