Bilkameraer blir stadig mer populære takket være hvor funksjonelle de er. De gir en følelse av sikkerhet når du etterlater bilen uten tilsyn, og de kan også bistå deg med nøyaktig kjøring! Markedet er fylt med mange alternativer når det kommer til kjøretøyskamera, så det er visse funksjoner man bør være nøye med å sjekke før man kjøper. Når man blir bombardert med en rekke alternativer å velge mellom, kan ting fort bli vanskelig, men med god research og litt kunnskap om hva du skal se etter i et bilkamera, kan du gjøre et riktig godt kjøp.

 

Den innebygde G-sensoren i kameraet kan forbedre funksjonaliteten

En g-sensor kan beregne flyttbarheten til et kjøretøy rundt tre akser. Dette er meget nyttig når du parkerer og rygger. Det kan bidra til å måle kjøretøyets nøyaktige plassering samt hastighet. Dersom bilen din skulle komme for nær en gjenstand, vil sensorene merke dette og varsle deg. G-sensorene bidrar i stor grad til å forhindre mindre og større trafikkulykker og fører til bedre og mer nøyaktig kjøring. Det finnes mange kameraalternativer på markedet som er utstyrt med g-sensorer, deriblant Thickware F70 og BlackVue DR590-1Ch.

Sjekk om kameraet er i HD eller ikke

Når vi kjøper bærbare PC-er eller nye mobiltelefoner, sjekker vi om de støtter HD for å sikre at alle detaljer blir tatt med. Dette er også et viktig aspekt å tenke på når vi kjøper et bilkamera. Alle kjøretøyskameraer i markedet vil kunne fange opp det som er på veien og bilene som kjører forbi, men et HD-kamera også kan hjelpe deg med å fange innfløkte detaljer, som registreringsskilt og andre viktige detaljer. Se for deg at du sitter i din parkerte bil og spiller hos Maria bingo eller chatter med en venn på mobilen. Plutselig kommer en annen bil og skraper opp siden av din bil. Du klarte ikke å registrere bilskiltet. Det er nettopp i slike tilfeller at et HD-kamera kan være svært nyttig for å bevise at du er uskyldig, fange opp informasjon om andre biler og annet. Et godt kamera som tar flotte bilder i utmerket visuell kvalitet, er Apeman C450.

Se etter kameraer med vidvinkelobjektiv

Et vidvinkelobjektiv fanger opp så mye aktivitet og informasjon som mulig. Vanligvis fanger de fleste kameraer kun fronten på bilen, men vidvinkelobjektivet fanger minst 120 grader av den horisontale sikten til fronten og sidene av bilen. Dette gir en bedre detaljvisning. ProLanv dashcam-serien er utstyrt med denne funksjonen.

Finn ut hva strømforsyningen til kameraet er

De fleste kameraer får kraften fra bilens lighteruttak. Dette betyr at kameraet slås på og opptaket starter når kjøretøyet starter. Så når bilen er slått av eller er parkert, vil ikke kameraet ta opp. Dette løses enkelt ved å kjøpe kameraer med innebygd batteri. På denne måten får du også god parkeringsbeskyttelse.

Hva er det viktigste å ta med seg?

Det finnes mange faktorer å vurdere når det kommer til kjøp av bilkamera. De viktigste aspektene er imidlertid de som er nevnt ovenfor. Dette er grunnleggende ting å tenke over når du kjøper et dashcam for å sikre at det fungerer som ønsket.

Skriv et svar